Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Шампанське — улюблений багатьма напій і без нього важко уявити новорічну ніч. Але, щоб уникнути проблем з травленням, під ігристе потрібно вибирати правильну закуску, і це не цукерки, як думає багато хто.
чому не можна закушувати шампанське / фото: 1zoom
Лікар-дієтолог Євген Арзамасцев зазначив, що в новорічну ніч слід бути обережними, як з алкогольними напоями, так і з важкою їжею, адже вони навантажують роботу шлунка і можуть викликати ряд проблем.
Якщо ви будете пити ігристе вино, тоді найкращими закусками для вас стане нежирна риба або птиця, а також сир, овочі та фрукти. Ці продукти найсприятливіші для нічної трапези, тому що легко засвоюються і не "відкладаються" на боках.
А ось страви, в яких є багато майонезу, вершкового масла і маскарпоне, не слід закушувати шампанське, тому що можна викликати загострення панкреатиту (запалення підшлункової залози, — прим. авт.), в також нудоту, метеоризм і інші дискомфортні симптоми.
Лікар також не рекомендує вживати шампанське з м'ясом, особливо, жирною свининою. Сахара і білок можуть викликати важкість у шлунку і здуття.
Для закуски під ігристе також не підійдуть шоколадки, цукерки, мармеладки та інші солодощі, тому що в поєднанні з цим напоєм вони можуть підвищити рівень глюкози в крові. В результаті людину буде хилити в сон, а постійне поєднання таких продуктів може і зовсім привести до розвитку цукрового діабету.
Нагадаємо, дослідники з'ясували, що в шампанському містяться поліфеноли — потужні антиоксиданти, які сприятливо впливають на організм, захищаючи від серйозних захворювань.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, скільки можна олів'є, майонезу і шампанського на Новий рік.
Новини