Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Шампанське — невід'ємний атрибут Нового року, адже саме цей напій наливають в келихи під бій курантів. Український кухар, переможець кулінарного шоу "Майстер шеф" Євген Клопотенко розповів, чим в новорічну ніч (і не тільки) можна урізноманітнити смак ігристого.
як урізноманітнити смак шампанського / фото: klopotenko
На своєму сайті Клопотенко розповів, що йому захотілося урізноманітнити традиційний смак шампанського і він вирішив додати в нього цитрусові.
Для приготування напою знадобиться мінімум вільного часу та інгредієнтів: пляшка шампанського (брют або напівсолодке), 2 грейпфрути й лід (за бажанням). Фрукти помийте, розріжте навпіл, видавіть з них сік. Можна це робити руками, а можна скористатися пресом для цитрусових. Сік грейпфрута розлийте по келихах, і він повинен займати 1/3 ємності. Можна регулювати самостійно співвідношення соку та ігристого вина.
Нагадаємо, лікар-дієтолог Євген Арзамасцев розповів, які продукти не підходять в якості закуски під шампанське. В першу чергу, варто відмовитися від шоколаду, мармеладок та інших солодощів, тому що разом з ігристим вони підвищують рівень глюкози в крові.
Раніше "Коментарі" повідомляло, що сомельє і представник виноробного будинку Moët & Chandon Марі-Крістін Осселін каже, що сама ідеальна закуска до шампанського — картопля фрі. За її словами, "солоність" і "хрусткість" картоплі відмінно поєднуються з бульбашками шампанського і його пікантною кислуватістю.
Новини