Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Шампанське — легкий і приємний алкогольний напій, без якого не обходиться жодне свято, в тому числі й новорічна ніч. Прийнято вважати, що найкращими закусками до ігристого є шоколад і фрукти, але це далеко не так.
з чим краще пити шампанське / Фото: pexels.com / Rene Asmussen
Сомельє і представник виноробного будинку Moët & Chandon Марі-Крістін Осселін каже, що сама ідеальна закуска до шампанського — картопля фрі. За її словами, "солоність" і "хрусткість" картоплі відмінно поєднуються з бульбашками шампанського і його пікантною кислуватістю.
Винний редактор Food & Wine Рей Айл, теж любить поєднання картоплі та ігристого: "Я роками кажу, що це ідеальний пейрінг — картопля фрі й ігристе. Багато сомельє стверджують те ж саме. Жир обволікає піднебіння і не дає надлишковій кислотності шампанського занадто сильно впливати на смакові рецептори".
Що ще підійде, крім фрі? Картопляні чипси, смажені свинячі шкварки або куряча шкіра. Правда, переконати людей поєднувати шампанське і свинячі шкварки — завдання складне, так що нехай буде картопля. І взагалі, головний закон пейрінга — чим дорожче вино, тим простіше повинна бути пара до нього".
Відомо, що ресторатори вже кілька років освоюють фудпейрінг — науку, яка вивчає ідеальне поєднання алкогольних напоїв та їжі. Першим в цьому став легендарний шеф Хестон Блюменталь, який виявив, що іноді найнесподіваніші продукти дивним чином ідеально доповнюють один одного. Наприклад, білий шоколад і чорна ікра або морозиво з беконом і яйцем.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якими продуктами не можна закушувати шампанське, щоб не спровокувати проблеми зі шлунково-кишковим трактом.
Новини