Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Втрату слуху назвали ознакою серйозного захворювання
commentss НОВИНИ Всі новини

Втрату слуху назвали ознакою серйозного захворювання

Це захворювання є світовою проблемою

23 лютого 2021, 09:45
Поділіться публікацією:

Вчені, ґрунтуючись на деяких дослідженнях, заявили, що втрата слуху може сигналізувати про розвиток цукрового діабету — ендокринного захворювання, пов'язаного з порушенням засвоєння глюкози.

Втрату слуху назвали ознакою серйозного захворювання

втрату слуху назвали ознакою діабету (фото з відкритих джерел)

Фахівці відзначили, що цукровий діабет може спровокувати відмову деяких органів, тому при проблемах зі слухом необхідно звернутися до лікаря і пройти обстеження. Як відомо, при захворюванні в організмі підвищується рівень цукру в крові, тому що у щитовидної залози виникають проблеми з виробленням гормону інсуліну. В результаті може виникнути хронічна гіперглікемія.

Медики кажуть, що немає офіційних підтверджень того, що цукровий діабет пов'язаний з втратою слуху. Але в останні роки, аналізуючи багато досліджень, експерти заявляють, що у людей з цим захворюванням втрата слуху у два рази вище, ніж у людей без цього діагнозу.

Вчені припускають, що погіршення слуху при діабеті може бути викликане пошкодженням судин через підвищений рівень глюкози в крові, який негативно впливає на нервову тканину, через яку звукові сигнали надходять в мозок, викликаючи пошкодження тканин вуха.

Нагадаємо, що лікар-ендокринолог Ральф Абрахам розповів, який ранковий симптом може вказувати на ризик розвитку цукрового діабету. Виявилося, що "тривожним" дзвіночком має стати постійна спрага і сухість у роті після пробудження.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що запобігти появі або контролювати симптоми цукрового діабету допоможе звичайна спеція. Вчені сказали, що це гвоздика — пряність, яка знижує рівень "поганого" холестерину в крові та запобігає проблеми з серцем і іншими органами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

yur

23 лютого 2021, 10:11

Светлана Шкурупий Вы хотя бы в википедии прочитали, какой орган вырабатывает инсулин???


Новини