Головна Новини Здоров'я наше тіло Який ранковий симптом сигналізує про ризик діабету
commentss НОВИНИ Всі новини

Який ранковий симптом сигналізує про ризик діабету

Цукровий діабет належить до ендокринних захворювань

19 січня 2021, 09:45 comments1063
Поділіться публікацією:

Цукровий діабет — розповсюджене захворювання, яке виникає при дефіциті гормону інсуліну, який виробляється підшлунковою залозою. Лікар-ендокринолог Ральф Абрахам розповів, який ранковий симптом може вказувати на ризик розвитку цієї недуги.

Який ранковий симптом сигналізує про ризик діабету

які симптоми вказують на діабет (фото з відкритих джерел)

За словами фахівця, "тривожним" дзвіночком має стати постійна спрага і сухість у роті після пробудження. Якщо з ранку дуже сильно хочеться пити, тоді варто звернути увагу на рівень глюкози в крові. Також занепокоєння повинна викликати й регулярно жага посеред ночі — ця ознака також вказує на те, що з організмом щось не так. Ще один симптом, який попереджає про ризик діабету — прискорене сечовипускання.

Лікар каже, що при наявності подібних симптомів варто звернутися за консультацією до фахівця і пройти обстеження. Також поспостерігайте за собою, чи не супроводжуються ці симптоми іншими ознаками діабету: постійною втомою, різкою втратою ваги, помутнінням в очах, сонливістю і т.д.

Варто відзначити, що цукровий діабет — не вирок. Його можна повернути назад ще на початкових стадіях розвитку. Але в більшості випадків необхідний суворий контроль зайвої ваги та зміна способу життя.

Нагадаємо, дослідження показали, що між вживанням великої кількості цукру і розвитком діабету є взаємозв'язок. Але не все так просто, як може здатися, на перший погляд.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка спеція допоможе запобігти та контролювати симптоми діабету. Виявилося, що це гвоздика, яка володіє потужними протизапальними та антиоксидантними властивостями, а також контролює рівень глюкози в крові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини