Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Визначено злак, який знижує рівень цукру в крові
commentss НОВИНИ Всі новини

Визначено злак, який знижує рівень цукру в крові

Цей злак містить багато вітамінів і корисних речовин

3 грудня 2020, 09:55
Поділіться публікацією:

Дієтологи кажуть, що злаки займають особливе місце в живильному ланцюжку, тому їх варто періодично додавати у свій раціон. І одним з найбільш корисних злаків є булгур. Що ж в ньому особливого?

Визначено злак, який знижує рівень цукру в крові

булгур (фото з відкритих джерел)

Ця крупа містить в собі безліч вітамінів і цінних речовин, зокрема клітковину, фосфор, кальцій, магній, залізо і т.д. Її регулярне вживання призводить до зниження цукру в крові, який може накопичуватися в організмі та представляти серйозну загрозу здоров'ю. Глюкоза може пошкодити стан судин, які доставляють органам кисень і поживні речовини. Для того, щоб підтримувати серцево-судинну систему в тонусі, варто уважно стежити за тим, що у вас лежить на тарілці.

Експерти відзначають, що булгур допомагає нормалізувати тиск, активізувати кровообіг і знизити вироблення інсуліну в організмі, а також відновлює обмін речовин, мінімізує ризик розвитку деменції та покращує травлення. А ще завдяки своєму багатому складу, булгур запобігає появі онкологічних захворювань.

Є у булгура і ще одна корисну властивість — здатність заспокоювати нерви. Він знімає емоційну напругу, позбавляє від дратівливості та тривожності. Також він швидко насичує і позбавляє від відчуття голоду.

Нагадаємо, нещодавно експерти заявили, що кіноа — одна з найпопулярніших псевдозернових культур, має ряд серйозних протипоказань, тому варто бути акуратніше з її вживанням.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що полба — злакова культура, яку ще називають "даром предків", покращує роботу травної системи, зміцнює імунітет і приводить в норму роботу надниркових залоз.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини