Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Медики назвали крупу, яка покращує роботу кишечника і надниркових залоз. Нею виявилася полба — злакова культура, яка належить до сорту пшениці.
Відомо, що полба багата на вітаміни групи В, Е і РР, а також залізо, натрій, фосфор, кальцій та інші цінні елементи. До складу цієї крупи входить велика кількість клітковини, яка стимулює перистальтику кишечника, полегшуючи тим самим пересування по ньому їжі. Багато хто називає полбу "даром предків", тому що вона володіє багатьма корисними властивостями. Наприклад, її регулярне вживання зміцнює імунну систему, сприяє нормалізації цукру в крові.
Також ця унікальна крупа покращує кровообіг і роботу серця, стабілізуючи кров'яний тиск. А завдяки нікотиновій кислоті вона приводить в норму роботу надниркових залоз.
До речі, найпоширеніша страва з полби, звичайно, каша. Її можна зварити тільки з полби і молока, або з додаванням інших інгредієнтів: сухофруктів, горіхів, апельсина, яблука.
Раніше видання
"Коментарі" повідомляло, за допомогою яких продуктів можна відновити мікрофлору кишечника.
Новини