Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Відмова від яких продуктів може прискорити метаболізм
commentss НОВИНИ Всі новини

Відмова від яких продуктів може прискорити метаболізм

Експерти розповіли, від яких продуктів слід відмовитися, щоб прискорити свій метаболізм і поліпшити здоров'я

8 липня 2021, 18:35
Поділіться публікацією:

Багато людей задаються питанням, як прискорити свій метаболізм, адже він не тільки покращує процес травлення, але й допомагає у боротьбі із зайвими кілограмами. Можливо, варто відмовитися від вживання таких продуктів.

Відмова від яких продуктів може прискорити метаболізм

Як прискорити метаболізм (фото з відкритих джерел)

Цукор

Обмежити в раціоні цукор буває дуже важко, але варто пам'ятати, що у великій кількості він серйозно шкодить здоров'ю, зокрема травленню. Цукор сприяє збільшенню інсуліну в крові. При його підвищеному рівні енергія йде на спад, що призводить до зниження обмінних процесів в організмі.

Боби і зерна

У складі квасолі і злаків міститься багато вуглеводів і лектинів, здатних уповільнити метаболізм і підвищити інсулін в крові. Краще віддайте перевагу білому рису, в якому хоч і є вуглеводи, але немає лектинів.

Рафіновані олії

До таких олій відносять кукурудзяну, соєву, соняшникову та інші, що проходять різні стадії очищення, при цьому змінюється хімічний склад і порушується природна структура. Високий ступінь переробки цих масел уповільнює процеси генерації енергії. Підвищений вміст жирів омега-6 підсилює так званий метаболічний синдром, який перешкоджає прискоренню метаболізму.

Нагадаємо, що метаболізм — це обмін речовин, який протікає в організмі під впливом різних біохімічних процесів. Для його прискорення експерти радять додати в раціон певні продукти.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що травна система — одна з найважливіших, але одночасно вразливих структур внутрішніх органів. Щоб вона добре працювала, її потрібно правильно підтримувати, а допоможе в цьому один звичайний продукт. Який саме, дізнайтеся в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини