Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Від яких продуктів варто відмовитися в жарку погоду
commentss НОВИНИ Всі новини

Від яких продуктів варто відмовитися в жарку погоду

Експерти кажуть, що в жарку погоду слід обмежити в раціоні деякі продукти, щоб виключити ризик отруєнь і поганого самопочуття

7 червня 2021, 17:15
Поділіться публікацією:

У літню пору експерти радять трохи змінити раціон, зокрема скоротити його калорійність і виключити кілька продуктів. Від чого слід відмовитися в жарку погоду?

Від яких продуктів варто відмовитися в жарку погоду

Що не можна їсти влітку (фото з відкритих джерел)

Стручкова квасоля

Здавалося б, що поганого може бути в стручковій квасолі, адже це легкий гарнір. Але експерти кажуть, що в 100 г овочу міститься близько 15% добової норми солі, а вона, як відомо, затримує рідину в організмі. А в жарку пору року такий розклад може привести до неприємних наслідків.

Копчена риба

У цьому продукті також міститься багато солі (в 100 г — від 5 до 15% добової норми). Це означає, що побалувати себе невеликим шматочком все-таки можна, але захоплюватися не варто.

Суші

Це одне з найнебезпечніших страв в жарку погоду, тому що під впливом високих температур сира риба може швидко зіпсуватися, і в ній можуть розмножуватися сальмонели. А це загрожує розладом травлення, тому будьте обережні.

Кава і кавові напої

Влітку експерти рекомендують обмежити в раціоні кавові напої, тому що вони можуть викликати зневоднення. Крім того, вони впливають на серце, яке і так перевантажено в спеку.

Копчене м'ясо і ковбаси

Такі продукти самі по собі не особливо корисні й важче засвоюються організмом, ніж фрукти, овочі та крупи. До того ж після них спрага стає ще сильніше.

Нагадаємо, в жарку погоду наш організм втрачає багато вологи, яку поступово необхідно відновлювати, щоб уникнути зневоднення. Лікар Андрій Тяжельников розповів, чи можна тамувати спрагу холодною водою.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що спекотна погода серйозно впливає на наш організм, зокрема змінює обмін речовин. Дієтологи настійно не рекомендують переїдати влітку, а радять дотримуватися основних правил, які допоможуть полегшити загальне самопочуття.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини