Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікар розповів, чи можна в спеку пити холодну воду
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповів, чи можна в спеку пити холодну воду

Холодна вода здатна завдати великого удару здоров'ю

8 липня 2020, 10:05 comments1068
Поділіться публікацією:

У спеку наш організм втрачає багато вологи, яку поступово необхідно поновлювати, щоб уникнути зневоднення. Головний позаштатний спеціаліст з первинної медико-санітарної допомоги дорослому населенню Андрій Тяжельніков розповів, чи можна втамовувати спрагу холодною водою. Про це повідомляє видання Medikforum.

Лікар розповів, чи можна в спеку пити холодну воду

Коли на вулиці дуже спекотно, нам хочеться випити який-небудь холодний напій. Але фахівець каже, що різкий контраст температур може завдати серйозної шкоди здоров'ю. Медик пояснив, що пити холодну воду у спеку можуть люди, у яких сильний загартований імунітет, іншим же не варто так втамовувати спрагу.

Річ у тому, що спека і так  завдає організму серйозного стресу, адже температура тіла підвищується. І коли ми п'ємо холодну воду, то виходить різкий контраст, а значить, ми викликаємо ще більший стрес. Це може викликати загострення хронічних захворювань або серцевих проблем, особливо у людей зі слабкою імунною системою.

У сильну спеку лікар рекомендує приймати теплий душ і робити прохолодні компреси для тіла, які допоможуть знизити його температуру і полегшити самопочуття.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як правильно харчуватися у спеку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини