Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Від яких продуктів потрібно відмовитися після тренування
commentss НОВИНИ Всі новини

Від яких продуктів потрібно відмовитися після тренування

Дієтологи розповіли, від яких продуктів слід відмовитися після занять фізичною активністю

20 червня 2021, 10:45
Поділіться публікацією:

Організму після фізичних навантажень необхідно поповнити енергетичні запаси, але не всі продукти підходять для цієї мети. Дієтологи розповіли, від чого слід відмовитися після занять спортом.

Від яких продуктів потрібно відмовитися після тренування

Які продукти не можна їсти після тренування (фото з відкритих джерел)

Солодкі енергетичні батончики

Багато хто вважає, що такі батончики дуже корисні для здоров'я, але в них міститься багато цукру і різних штучних добавок, які здатні нашкодити організму. Краще замініть енергетичні батончики свіжими ягодами та горіхами.

Спортивні напої

Всупереч поширеній думці, вони призначені скоріше для професійних спортсменів, ніж для любителів. У них, як правило, багато цукру або підсолоджувачів. Замість такого напою краще випити склянку води або білкового коктейлю.

Смажена їжа

Не вживайте після занять спортом смажену їжу, тому що шлунку буде складно її перетравити. Після тренування краще віддайте перевагу запеченій курці або рибі з рисом і овочами. Так ви зможете втамувати голод і поповнити запас енергії.

Кофеїн

Кава, кола та інші подібні напої перед тренуванням можуть дати додатковий заряд енергії, але після неї їх краще не пити. Вони призводять до зневоднення організму і підвищують рівень кортизолу, що не дуже добре.

Якщо хочете, щоб ваші заняття спортом були ефективними, подбайте про правильний режим харчування. Доктор медичних наук Емі Гудсон розповіла, яку їжу слід виключити перед тренуванням.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якщо ви хочете максимізувати свою продуктивність у тренажерному залі й досягти успіху у своїх спортивних починаннях, тоді тримайтеся подалі від цих напоїв, здатних "убити" ваш результат.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини