Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Від яких продуктів потрібно відмовитися при проблемах із нирками
commentss НОВИНИ Всі новини

Від яких продуктів потрібно відмовитися при проблемах із нирками

Експерти розповіли, які продукти потрібно виключити з раціону, якщо у вас проблеми з нирками

31 жовтня 2021, 17:55
Поділіться публікацією:

Нирки — виключно важливий для благополучного життя орган, який виконує безліч функцій, зокрема фільтрацію крові та вироблення гормонів. На роботу цього органу можуть впливати різні чинники, зокрема неправильне харчування.

Від яких продуктів потрібно відмовитися при проблемах із нирками

Які продукти не можна їсти при проблемах із нирками (фото з відкритих джерел)

Експерти розповіли, що про збій у роботі нирок можуть сигналізувати такі симптоми: часте сечовипускання, неприємний запах із рота, темні кола під очима, ранковий головний біль, а також сухість шкіри та свербіж.

Людям із захворюванням нирок слід переглянути свій раціон і виключити з нього продукти, які підвищують кислотність в організмі, тим самим пошкоджуючи орган ще більше. Цей список містить: авокадо, консерви, цілозерновий хліб, банани, молочні продукти, апельсини, оброблене м'ясо, оливки, соління, абрикоси, помідори, фініки, шпинат, чипси, сухарики, а також солодкі газовані напої.

Експерти зазначають, що ці продукти при регулярному вживанні можуть призвести до пошкоджень тендітних каналів у нирках, де утворюється сеча. Своєю чергою цей орган намагається захиститися і починає активно виробляти аміак, великі дози якого можуть надати токсичну дію. Щоб цього не сталося, потрібно стежити за своїм харчуванням.

Нагадаємо, багато факторів впливають на здоров'я нирок, наприклад, спадковість, нестачу вітамінів, а також харчування. Лікар-нефролог Ганна Коробкіна розповіла, чому деякі супи можуть призвести до утворення каменів у нирках.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які тривожні ознаки вказують на те, що необхідно перевірити здоров'я нирок.

Читайте також, які речі "вбивають" нирки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини