Головна Новини Здоров'я наше тіло П'ять тривожних ознак того, що пора перевірити нирки
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять тривожних ознак того, що пора перевірити нирки

Захворювання нирок може спочатку протікати безсимптомно

30 березня 2021, 14:35
Поділіться публікацією:

Нирки — життєво важливий людський орган, головною функцією якого є очищення крові від токсинів і бактерій. Тому, потрібно ретельно стежити за його здоров'ям і звертати увагу на "тривожні" дзвіночки організму.

П'ять тривожних ознак того, що пора перевірити нирки

Які ознаки вказують на проблеми з нирками (фото з відкритих джерел)

Фахівці відзначають, що 50% людей із захворюваннями нирок дізнаються про свою недугу вже в лікарні, тому що вони можуть протікати на ранніх стадіях безсимптомно. Але все ж є симптоми, які можуть сигналізувати про те, що з нирками не все гаразд.

Стрибки тиску

Підвищений тиск, який не знижується після прийому гіпотензивних препаратів, може вказувати на збій в роботі нирок, тому що цей орган разом з залозами через певні гормони "управляє" "тиском. Якщо порушується їх робота, може розвинутися гіпертонія.

Тягне поперек

Тягучий, тупий біль в попереку також можуть сигналізувати про захворювання нирок. Якщо крім цього, у вас різі в момент сечовипускання або біль, яка виникає в вертикальному положенні та зникає в положенні лежачи, — варто звернутися до лікаря.

Підвищена температура

При пієлонефриті (захворюванні нирок запального характеру), як правило, підвищується температура тіла, особливо при гострій формі. Але ще він супроводжується проблемами з сечовипусканням і ознобом.

З'явилася задишка

Брак повітря також може свідчити про проблеми з нирками. Задишка при нирковій недостатності пов'язана з анемією і недостатнім транспортуванням кисню до органів.

Порушення сечовипускання

Хворобливі сечовипускання важко не помітити, і це найочевидніші симптоми порушень нормальної роботи нирок. Але потрібно звертати увагу і на зміни типу сечовипускання, і на колір сечі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які три речовини "вбивають" нирки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини