Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Багато людей не уявляють свого сніданку без каш: вівсянки, гречки або манки. Але експерти рекомендують включати в ранковий раціон кіноа, стверджуючи, що така каша неймовірно корисна для організму. У чому ж її особливість?
Каші на сніданок (фото з відкритих джерел)
Для росту і розвитку
Експерти зазначають, що в одній чашці вареної кіноа міститься більше 8 г білка — головного "будівельного" матеріалу організму, який необхідний для росту і відновлення клітин тіла. Крім того, в білку є амінокислоти, які підтримують імунну систему.
Від холестерину і гіпертонії
Американські дієтологи стверджують, що в кіноа є клітковина, вживання якої позитивно впливає на багато систем організму. Цей вуглевод покращує травлення, допомагає нормалізувати рівень холестерину в крові, а також артеріальний тиск.
Проти раку і хвороб серця
Кіноа також багата на вітамін С і антиоксидантні речовини, які захищають клітини організму від пошкоджень, запобігаючи розвитку небезпечних захворювань, в тому числі онкології. Крім того, згідно з дослідженнями, кіноа покращує роботу серцево-судинної системи.
Нагадаємо, що сніданок не дарма називають найважливішим прийомом їжі, тому що він надає сил, бадьорості та енергії на весь день, а також запускає обмінні процеси в організмі. Але через нестачу часу багато людей пропускають ранковий прийом їжі. Чому так робити не можна?
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що багато дієтологів сходяться на думці, що вживання каші на сніданок приносить безліч користі для організму. Однак іноді вибір такого першого прийому їжі може спровокувати побічні ефекти, зокрема метеоризм (здуття живота).
Новини