Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Ви будете здивовані: розвінчаний найпопулярніший міф про каву
commentss НОВИНИ Всі новини

Ви будете здивовані: розвінчаний найпопулярніший міф про каву

Індійський дієтолог Пуджа Махіджа розповіла цікавий факт про каву: чи справді напій надає бадьорості?

17 березня 2022, 06:45
Поділіться публікацією:

Мільйони людей починають свій день з кави, бо вона заряджає енергією і допомагає швидше прокинутися. Але як стверджує дієтолог з Індії Пуджа Махіджа на своїй сторінці в Instagram, така думка є помилковою.

Ви будете здивовані: розвінчаний найпопулярніший міф про каву

Чи дарує кава бадьорість (фото з відкритих джерел)

Фахівець зазначила, що цей популярний напій не надає додаткової енергії людині, а навпаки, забирає її. Річ у тому, що у складі кави міститься кофеїн, який, як і будь-який стимулятор, витрачає ресурси нашого організму. Просто він має подібну структуру з аденозином — речовиною, яка накопичується в організмі й провокує почуття втоми та сонливості. Рецептори аденозину в мозку "забиваються" кофеїном, тому у людей при вживанні напою може виникнути ілюзія бадьорості та заряду енергії.

Дієтолог каже, що замість того, щоб пити каву, краще зробити перекушування продуктами, які дійсно можуть підвищити рівень енергії в організмі.

Нагадаємо, що кава — один із найсмачніших та найпопулярніших напоїв у світі. У помірній кількості він позитивно впливає на організм, збільшуючи когнітивні здібності. Проте дієтолог Шеррон Кацман зазначила, у якому разі кава може зашкодити й коли від неї треба відмовитись.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що зелена кава стає все більш популярною і все завдяки її корисним властивостям. Від чорної вона відрізняється лише тим, що її зерна не проходять обсмажування, зате напій ефективно знижує вагу та уповільнює старіння організму. Чим ще корисна зелена кава розповів єгипетський експерт з харчування Халід Юсуф.

Читайте також, що таке кофеїновий сон і навіщо він потрібний.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини