Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені з'ясували, чи може кава нашкодити зору
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, чи може кава нашкодити зору

Доктор медицини Ентоні Хаваджі під час дослідження з'ясував, що велика кількість кофеїну в день збільшує шанси на розвиток глаукоми

14 червня 2021, 11:55
Поділіться публікацією:

Кава є одним із найпопулярніших і найбільш суперечливих напоїв у світі. Є безліч досліджень, які доводять як позитивні її властивості, так і негативні. Нова робота, проведена під керівництвом доктора медицини Ентоні Хаваджі, показала, що кава може впливати й на зір.

Вчені з'ясували, чи може кава нашкодити зору

Чи може кава нашкодити зору (фото з відкритих джерел)

Фахівець зазначив, що зловживання кофеїном призводить до серйозних проблем зі здоров'ям, зокрема, підвищує ризик виникнення глаукоми (захворювання, яке призводить до необоротної сліпоти, — прим. авт.), особливо, якщо людина вже схильна до ризику виникнення цієї недуги.

У людей, які мають генетичну схильність до підвищеного очного тиску (одного з основних факторів глаукоми) і вживають за день близько 3 чашок кави, вірогідність розвитку такого захворювання істотно зростає.

Нове дослідження показало, що поширеність цієї серйозної недуги в 4 рази нижча у тих, хто п'є мінімум кофеїну в день або повністю обмежив його вживання.

Також експерти нагадують, що з обережністю до напою, який бадьорить, варто ставитися людям із захворюваннями органів травлення. Особливо тим, хто страждає кислотним рефлюксом і печією.

Нагадаємо, що мільйонам людей важко уявити свій ранок без чашечки ароматної кави, адже вона заряджає енергією і бадьорістю. Якщо ви хочете зробити напій максимально корисним, тоді експерт із харчування Кім Роуз пропонує додати в нього протеїн.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що каву не можна пити натщесерце, тому що вона подразнює шлунок, викликаючи печію і стимулюючи вироблення соляної кислоти, яка негативно впливає на стінки внутрішнього органу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини