Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені визначили найкращий чай для здоров'я мозку
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені визначили найкращий чай для здоров'я мозку

Дослідник Стефан Боргвардт розповів, які напої варто вживати, якщо хочете поліпшити мозкову активність

28 червня 2021, 08:35 comments2138
Поділіться публікацією:

Вранці багато людей вважають за краще пити каву, але дослідники з Швейцарії рекомендують переходити на зелений чай, оскільки цей напій набагато корисніший для здоров'я, зокрема, він покращує мозкову активність.

Вчені визначили найкращий чай для здоров'я мозку

Названий кращий чай для здоров'я мозку (фото з відкритих джерел)

Автор дослідження Стефан Боргвардт підкреслив, що в складі зеленого чаю є велика кількість антиоксидантних речовин, які борються в організмі з вільними радикалами, захищаючи його від розвитку серйозних захворювань.

Згідно досліджень, цей напій допомагає в лікуванні психічних розладів, таких як слабоумство. Він здатний збільшити короткострокову синаптичну пластичність мозку, благотворно впливаючи на його когнітивні функції.

Зазначимо, що зелений чай, у складі якого багато вітамінів і мікроелементів, зокрема кальцію, магнію, заліза, фосфору, натрію, збільшує концентрацію дофаміну в організмі (гормону щастя). Одночасно він знижує вироблення аденозину — речовини, що уповільнює реакції нервової системи. Це впливає на мозкову активність, пам'ять, увагу і настрій.

Крім того, на здоров'я мозку позитивно впливає чай із мелісою, чай на основі женьшеню і чай із розмарином. Їх періодично потрібно додавати у свій раціон, щоб поліпшити когнітивні здібності і самопочуття загалом.

Нагадаємо, що людям, які страждають тривожністю, потрібно додати у свій раціон чай із розмарином, тому що він чинить антидепресивну і заспокійливу дії.

Раніше доктор Альберт Беккер розповів, що не варто додавати мед у гарячий чай. Він пояснив, що при високій температурі мед втрачає свої протизапальні та антибактеріальні властивості.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини