Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені розкрили несподівану користь яблук для здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розкрили несподівану користь яблук для здоров'я

Виявляється, яблука можуть допомогти боротися з підвищеним тиском

24 серпня 2021, 22:40
Поділіться публікацією:

Згідно з дослідженнями, надлишок жиру в організмі є одним з головних факторів підвищення артеріального тиску. А значить, що харчування, яке включає в себе цільнозернові, фрукти, овочі й молочні продукти, може допомогти боротися з підвищеним тиском. Про це повідомляє Newsyou.

Вчені розкрили несподівану користь яблук для здоров'я

Вчені розкрили несподівану користь яблук для здоров'я - фото з відкритих джерел

Відзначається, що, зокрема в яблуках, міститься безліч елементів, які допоможуть уникнути ускладнень надалі. До складу плода входять калій і флавоноїди, які пов'язані з кров'яним тиском.

У дослідженні, опублікованому в Critical Review in Food Science and Nutrition, взяло участь 30 здорових чоловіків і жінок віком від 33 до 70 років. Вчені оцінювали вплив яблук на тиск. В результаті з'ясувалося, що вживання близько 150 грамів яблук пов'язано з більш низьким ризиком серцево-судинних захворювань у відношенні артеріального тиску.

Яблука — гарне джерело розчинної клітковини, яка здатна знижувати рівень холестерину в організмі. Вчені відзначили, що вживання в їжу двох-трьох яблук в день може в цілому поліпшити і ліпідний профіль людини.

Нагадаємо, що яблука — дуже смачний і корисний продукт. На прилавках магазинів їх можна знайти цілий рік, причому різних сортів. Лікар-ендокринолог Тетяна Бочарова розповіла про вживання зелених яблук і попередила, кому вони можуть нашкодити.

Також в матеріалі видання "Коментарі" можна дізнатися, що яблука повинні регулярно бути присутнім в нашому раціоні, тому що в їх складі багато вітамінів, мікроелементів і цінних для організму речовин. Вчені з'ясували, яка ж частина цього фрукта є найкориснішою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини