Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені назвали продукти, які наближають деменцію
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали продукти, які наближають деменцію

Австралійські вчені назвали перерахували продукти, які варто мінімізувати у раціоні, бо вони наближають деменцію

28 січня 2022, 11:40
Поділіться публікацією:

З віком ризик розвитку деменції підвищується, і проявляється старече недоумство насамперед порушенням пам'яті та орієнтації у просторі. Австралійські експерти з'ясували, що є низка продуктів, які наближають це захворювання. Що необхідно мінімізувати у своєму раціоні?

Вчені назвали продукти, які наближають деменцію

(фото з відкритих джерел)

Дослідники рекомендують відмовитися від продуктів, у складі яких багато насичених жирів та трансжирів (вершкове масло, оброблене м'ясо, жирні молочні продукти, пальмова олія, фаст-фуд, випічка, смажені страви, копченості), тому що вони негативно впливають на роботу організму та мозкової діяльності. 100% гарантії, що, за винятком цих продуктів з раціону, деменції вдасться уникнути, вчені не дають, але ризик захворювання при правильній дієті можна знизити в кілька разів.

Замість цих продуктів вчені радять збагатити раціон рибою, у складі якого омега-3 ненасичені жирні кислоти та антиоксиданти, а також овочами та фруктами.

За словами дослідників, вживати заходів щодо зниження ризику розвитку старечого недоумства варто у віці 40-60 років, але коригувати раціон можна почати й раніше, тоді користі для організму буде більше.

Нагадаємо, що американські фахівці знайшли зв'язок між великим відсотком виникнення деменції та носіїв певної групи крові.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що причини деменції можуть по-різному пошкодити мозок. Чи можливо, що ці відмінності можуть виявитися в тому, як люди ходять? Нове дослідження, у якому порівнювалися схеми ходьби людей із двома типами деменції, проаналізувало це питання.

Читайте також, які продукти здатні допомогти у боротьбі з деменцією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини