Головна Новини Здоров'я наше тіло Яка група крові збільшує ризик деменції
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка група крові збільшує ризик деменції

Вчені з'ясували, яка група крові збільшує шанси на те, що у людини може розвинутись деменція

13 грудня 2021, 10:10
Поділіться публікацією:

Деменція — набуте недоумство, яке виникає на тлі старіння організму та супутніх йому змін. Але вчені визначили, що ризик розвитку захворювання може бути пов'язаний із групою крові.

Яка група крові збільшує ризик деменції

Яка група крові збільшує ризик деменції (фото з відкритих джерел)

Американські фахівці знайшли зв'язок між великим відсотком виникнення деменції та носіїв певної групи крові. Свої результати вони опублікували у журналі American Academy of Neurology. Виявилося, що у "зоні ризику" перебувають люди з четвертою групою (АВ), яка вважається найрідкіснішою. Дослідження показало, що у таких пацієнтів ризик розвитку деменції зростає на 82%, у порівнянні з іншими.

Експерти вивчили рівень білка в кожній групі, який допомагає крові згортатися. У людей з четвертою групою його рівень був вищим.

Дослідники при цьому наголошують на тому, що для профілактики розвитку захворювання потрібно вести здоровий спосіб життя, зокрема правильно харчуватися, займатися фізичною активністю та підтримувати рівень гормонів.

Нагадаємо, що група крові, за словами вчених, може впливати й на стан здоров'я людини, і її характер. А ще як виявилося, вона є одним із факторів довголіття. Дослідники з Європи та США визначили групу крові, носії якої живуть довше у порівнянні з іншими.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка група крові краще за інших бореться з різними захворюваннями та інфекціями, тобто вважається "найсильнішою".

Читайте також, що Національна служба охорони здоров'я Великобританії планує провести експериментальний простий аналіз крові, який може виявити понад 50 типів раку і, як очікується, допоможе тисячам людей, дозволивши успішніше лікувати цю хворобу на ранній стадії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини