Головна Новини Здоров'я наше тіло Стало відомо, яка група крові вважається "найсильнішою"
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яка група крові вважається "найсильнішою"

Фахівці встановили зв'язок між тим, яка у людини група крові, і тим, наскільки вона схильна до хвороб і скільки років проживе

15 вересня 2020, 16:32 comments1041
Поділіться публікацією:

Вченим вдалося з'ясувати, яка група крові краще за інших бореться з різними захворюваннями і інфекціями. Відомо, що є I, II, III і IV групи. Їх розподіл залежить від наявності в крові антигенів. Антигени — це такий тип білка в еритроцитах, передає видання svidok.

Стало відомо, яка група крові вважається "найсильнішою"

"Найсильніша" група крові. Фото: unsplash

Експерти кажуть, що "найсильнішою" групою крові є перша. Люди з такою групою менше всіх схильні до захворювань. А менше пощастило людям, у яких друга група — вони частіше хворіють. Також вони додають, що II, III, IV групи крові мають АВО-ген, який підвищує ризик серцево-судинних захворювань. Перша ж група позбавлена цього гена, що максимально знижує ризик хвороб серця.

Крім серцево-судинної системи, АВО-ген також впливає і на роботу мозку. Тому люди, у яких не перша група крові, частіше стикаються з когнітивними проблемами, розвитком деменції і втратою пам'яті. Вченим вдалося встановити, що ризик подібних захворювань підвищується на цілих 82 відсотки.

Володарі другої групи мають підвищений ризик розвитку раку шлунка. Фахівці акцентують увагу на тому, що деякі групи крові більш схильні до розвитку різних видів захворювання, але не вони не викликають їх. Тому своєчасне медичне обстеження і здоровий спосіб життя допоможуть відчувати себе набагато впевненіше.

Також глава Федерального медико-біологічного агентства Вероніка Скворцова зазначила, що найчастіше  коронавірусом  хворіють люди, у яких друга група, після них — третя і перша. А четверта група крові піддається найменше.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, знайдений антибіотик, здатний повністю вилікувати від ВІЛ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини