Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Варена кукурудза: користь і шкода для організму
commentss НОВИНИ Всі новини

Варена кукурудза: користь і шкода для організму

Як кукурудза впливає на організм

3 липня 2021, 18:50
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Варена кукурудза в літній період є улюбленими ласощами багатьох людей. Цей низькокалорійний продукт здатний збагатити організм чималою кількістю корисних речовин. Однак, у кукурудзи, як і у будь-якого іншого продукту, є зворотна сторона. Журналісти "Коментарів" розкажуть, в чому полягає користь і шкода кукурудзи для організму людини?

Варена кукурудза: користь і шкода для організму

Користь і шкода кукурудзи. Фото з відкритих джерел

Користь кукурудзи

Незрівнянна користь вареної кукурудзи в тому, що при нагріванні не відбувається руйнування оболонки, тобто вона повністю зберігає свої корисні якості. Що входять до складу кукурудзи цінні амінокислоти, такі як лізин і триптофан, нормалізують м'язовий тонус і роботу кишківника.

Цей овоч містить в собі вітаміни групи А, С, Е, магній, нікотинову кислоту, кальцій, калій, фосфор і багато інших корисні елементи.

Варена кукурудза є корисним продуктом для людей, які страждають на діабет, оскільки вона нормалізує рівень цукру в крові, для людей з алергією, анемією, ожирінням, анорексією, а також серцевими захворюваннями.

Шкода кукурудзи

Негативний вплив кукурудзи відчувається людьми, які мають схильність до тромбозів і надмірного згортання крові. Також є побічна дія вареної кукурудзи — вживання її у великих кількостях може викликати головні болі та розлади шлунка.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, чому курячий суп виявився в списку шкідливих для травлення продуктів. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.

Також сайт інформував про те, які продукти здатні нейтралізувати шкоду кави та сигарет. Поради експертів з цього приводу ви зможете прочитати в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини