Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому суп внесли в список шкідливих для травлення продуктів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому суп внесли в список шкідливих для травлення продуктів

Дослідники віднесли курячий суп з локшиною в список продуктів, які можуть нашкодити травленню

23 червня 2021, 11:45
Поділіться публікацією:

Багато людей скаржаться на проблеми з травленням, які виникають в результаті неправильного харчування і можуть привести до зайвих кілограмів і різних захворювань. Щоб цього не допустити, в раціоні слід обмежити певні продукти, і курячий суп з локшиною виявився в їх числі.

Чому суп внесли в список шкідливих для травлення продуктів

Як суп може нашкодити травленню (фото з відкритих джерел)

Дослідники заявили, що ця страва негативно позначається на роботі травної системи, тому що порушує баланс мікрофлори кишківника через високий вміст натрію. А при збільшенні споживання солі ризик ожиріння зростає на 25%.

Серед інших продуктів, які слід обмежити в раціоні, виявилися солодкі пластівці. У їх складі багато цукру і різних добавок, які шкодять травленню ще більше, ніж сіль. Також експерти рекомендують відмовитися від ароматизованих йогуртів, тому що вони містять харчові добавки, барвники різні підсилювачі смаку, перетворюючись в "цукрову бомбу" для організму. Краще замість таких йогуртів вживати кефір з низьким відсотком жирності, тоді користі буде більше.

Крім того, в список шкідливих для травлення продуктів потрапили різні види жирного м'яса, зокрема напівфабрикати, які містять багато солі та синтетичних добавок, здатних нашкодити всьому організму, порушивши баланс мікрофлори.

Нагадаємо, лікар-дієтолог Ольга Деккер розповіла, що сочевичний суп вважається одним з найбільш корисних для здоров'я і пояснила чому.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вживати тільки одні супи кожен день, експерти не рекомендують, адже це може призвести до серйозних проблем. В першу чергу, "розслабиться" наш шлунок і кишківник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

3 липня 2021, 18:22

Насчет куриного супа статья бредовая, не раскрыта тема! Смотря с какой курицы готовить, с домашней проблем никаких нет. А выращенной на премиксах через месяц, полтора и уже курица готовая на продажу при варке мясо которой через 10 минут разваривается, напичканная химией и стероидами то кончено от такого бульона не только желудок но и почки и печень будет страдать если регулярно его есть.


Новини