Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Організм потрібно збагачувати антиоксидантними речовинами, тому що вони уповільнюють старіння та нейтралізують дію вільних радикалів, запобігаючи розвитку серйозних захворювань. Але які продукти містять ці антиоксиданти?
В яких продуктах багато антиоксидантів (фото з відкритих джерел)
Американські фахівці рекомендують додати до раціону артишоки та бобові — саме ці продукти були названі володарями найпотужнішого антиоксидантного потенціалу. Також під час дослідження було підтверджено антиоксидантні переваги ягід (особливо журавлини та чорниці), горіхів пекан та кориці, здатних знижувати ризик раку, серцево-судинних захворювань та хвороби Альцгеймера.
Що стосується спецій, то хоча вони зазвичай використовуються в невеликих кількостях, деякі варіанти містять багато антиоксидантів. Насамперед це стосується кориці, гвоздики та орегано.
На думку вчених, ці дані будуть корисні людям, які не просто прагнуть правильно харчуватися, але хочуть включити до раціону більше захисних сполук. Втім, важливо розуміти, що наповненість антиоксидантами необов'язково корелює те, як ефективно речовини засвоюються організмом. І це саме те, що слід перевірити у подальших дослідженнях.
Нагадаємо, що антиоксиданти — біологічно активні речовини, які потрібні організму, тому що виконують у ньому безліч важливих функцій: зміцнюють імунітет, уповільнюють процеси старіння, захищають клітини від шкідливого впливу, покращують стан шкіри та волосся тощо. На які антиоксиданти потрібно звернути увагу, особливо жінкам?
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти можуть провокувати онкологічні захворювання.
Новини