Головна Новини Здоров'я онкологія Вчені назвали продукти, які можуть провокувати онкологічні захворювання
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали продукти, які можуть провокувати онкологічні захворювання

Експерти закликають уникати продуктів, які мають більш високий рівень обробки

27 грудня 2021, 17:40
Поділіться публікацією:

Світова статистика онкологічних захворювань – вкрай невтішна. Щороку рак стає причиною смерті мільйонів людей. Так, вчені назвали продукти, які можуть провокувати зростання ракових клітин в організмі, передає РБК-Україна з посиланням на  британське видання Express.

Вчені назвали продукти, які можуть провокувати онкологічні захворювання

Вчені назвали продукти, які можуть провокувати онкологічні захворювання - фото з відкритих джерел

Одним із продуктів, що викликають рак, є біле перероблене борошно. Цей інгредієнт входить до складу випічки, хліба та інших популярних продуктів харчування.

Фахівці зазначають, що борошно відбілюють за допомогою газоподібного хлору, який у свою чергу є хімічною речовиною. Також, за даними вчених, така продукція може підвищувати рівень цукру та інсуліну в крові, що також може сприяти зростанню ризику онкологічних захворювань.

Експерти Американського інституту досліджень раку ( AICR) закликали уникати продуктів, які мають більш високий рівень обробки, оскільки вони, як правило, піддаються промисловій переробці і не містять достатньої кількості поживних елементів.

Нагадаємо, що на розвиток пухлинного процесу в організмі можуть впливати різні фактори, від неправильного харчування до генетичної спадковості. Американські дослідники назвали прості звички, які можуть спровокувати захворювання.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" також повідомлялося, що молоко може підвищити ризик розвитку раку. Так, у жінок, які часто вживають цей напій, ризик онкологічних захворювань зростає на 80%. Йдеться про його щоденне вживання, зазначають у дослідженні вчені. Дослідники проаналізували медичні карти понад 50 тисяч жінок за 8 років. Вони вивчили вік жінок, їхній спосіб життя, репродуктивні функції, стиль харчування, шкідливі звички, фізичну активність. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини