Головна Новини Здоров'я дієта і харчування У молоці знайшли несподівану загрозу для довголіття
commentss НОВИНИ Всі новини

У молоці знайшли несподівану загрозу для довголіття

Виявляється, молоко може завдати шкоди організму

7 лютого 2021, 16:35 comments1030
Поділіться публікацією:

Попри те, що молоко має цілу низку корисних властивостей, навколо нього останнім часом виникає багато суперечок. Виявляється, при регулярному вживанні цей продукт здатний серйозно зашкодити організму. Експерти розповіли, чим же він такий небезпечний.

У молоці знайшли несподівану загрозу для довголіття

чим небезпечне молоко для організму (фото з відкритих джерел)

Вчені відзначають, що молоко є одним з найпопулярніших продуктів, тому що містить багато корисних речовин, зокрема кальцій, магній, калій, натрій, а також вітаміни А, Д і В12. Однак, у нього є ряд протипоказань.

Фахівці в ході дослідження з'ясували, що регулярне вживання молока (три й більше склянок на день) може привести до метеоризму (здуття живота), діареї, нудоти, а також підвищити ризик виникнення серцево-судинних захворювань і раку у жінок. Виходячи з цього, вчені радять пити не більше однієї склянки молока на добу, щоб не ставити під загрозу своє здоров'я.

Крім цього, вчені виявили зв'язок між частим вживанням молочних продуктів і такими хворобами, як: постійна втома, головний біль, атеросклероз, а також остеопороз і артроз у молодих людей.

Нагадаємо, що лікар Юлія Виноградова назвала два типи людей, які краще відмовитися від молока. В першу входять ті, у кого непереносимість лактози, а в другу — люди з алергією на молочний білок.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-гастроентеролог Костянтин Спахов розповів, що серед молочних продуктів найкориснішим є сир. Річ у тому, що практично всі сири не містять лактозу, а по-друге, в цьому продукті міститься більше повноцінного білка, ніж в інших. А жир з сиру наш організм засвоює по-іншому, тому він не впливає негативно на роботу серцево-судинної системи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини