Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Є два типи людей, яким краще відмовитися від молока
commentss НОВИНИ Всі новини

Є два типи людей, яким краще відмовитися від молока

Дієтолог назвала дві категорії людей, яким небажано вживати молоко

18 листопада 2020, 21:09
Поділіться публікацією:

Відомо, що в складі молока є білок і цукор, а вони можуть виявитися небезпечними для деяких людей. Завідуюча відділенням клінічної дієтології ГКБ імені Виноградова Юлія Пігарева поділилася, кому краще відмовитися від цього продукту.

Є два типи людей, яким краще відмовитися від молока

Кому варто відмовитися від молока. Фото: unsplash

"Є два типи людей, які насправді піддають свій організм серйозному випробуванню, коли п'ють молоко у великих кількостях. В інших випадках відмову від молока рекомендувати не можна", — пояснює дієтолог.

Перший тип — люди, у яких є непереносимість лактози. Вона не розщеплюється в їх організмі, тому таким людям пити молоко вкрай небезпечно, тому що це викликати небажані наслідки: від болів в животі до здуття. Дуже рідко, але теж буває, що це може викликати шкірну реакцію, підсумувала дієтолог.

Другий тип — це люди, у яких є алергія на молочний білок. Варто зазначити, що і в цій ситуації симптоми будуть такими ж, як і в першому випадку. Спеціаліст додала, що дану проблему найчастіше виявляють ще в дитячому віці. Але якщо ви не впевнені в тому, що у вас алергія на молочний білок, тоді краще здати аналізи повторно.

Також видання "Коментарі" розповість, що таке "золоте молоко" і в чому його користь для здоров'я.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини