Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Навколо молочних продуктів виникає безліч суперечок, одні експерти рекомендують обмежити їх в раціоні, особливо, якщо вони "магазинні", а другі, навпаки, перераховують їх дивовижні властивості. Гастроентеролог Костянтин Спахов розповів, який молочний продукт є найкориснішим.
молочні продукти (фото з відкритих джерел)
Фахівець відзначив, що серед усіх молочних продуктів варто виділяти сир, і на це є ряд причин. В першу чергу, практично всі сири не містять лактозу (молочний цукор), на яку у багатьох людей непереносимість. А по-друге, в цьому продукті міститься більше повноцінного білка, ніж в інших.
Лікар також розповів, що головною небезпекою сиру вважають його високу жирність, яка підвищує рівень "поганого" холестерину в крові й може спровокувати ризик розвитку атеросклерозу (захворювання, при якому страждають стінки судин, — прим. авт.). І частка правди в цьому є, але як з'ясували ірландські вчені, жир з сиру наш організм засвоює по-іншому, тому він не впливає негативно на роботу серцево-судинної системи, в порівнянні з вершковим маслом, наприклад.
Але варто пам'ятати, що харчову цінність організму дають тільки натуральні молочні продукти, без різних добавок.
Нагадаємо, що вчені з'ясували, який молочний напій варто обмежити в раціоні дітей, тому що він містить багато цукру та ароматизаторів. Вживання цього напою пов'язане зі збільшенням ваги й ризиком розвитку таких захворювань, як діабет.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, експерти розповіли про три головні факти, які повинні знати люди, які вживають кисломолочні продукти.
Новини