Головна Новини Здоров'я дієта і харчування У чому полягає користь морепродуктів для людини
commentss НОВИНИ Всі новини

У чому полягає користь морепродуктів для людини

Вживання морепродуктів допоможе знизити розвиток багатьох хвороб

27 липня 2021, 19:15
Поділіться публікацією:

Морепродукти є чудовим джерелом білка. Порція зі ста грамів здатна забезпечити майже половину денної норми білка дорослої людини. Однак це ще далеко не всі плюси морепродуктів.

У чому полягає користь морепродуктів для людини

Користь морепродуктів - фото: з відкритих джерел

Даний вид продуктів містить омега-3, що має позитивний ефект для здоров'я людини. Дослідження показали, що вони здатні знизити ризик аритмії (порушень серцевого ритму). Також регулярне вживання морепродуктів знижує ризик серцевих нападів і інсультів у людини.

Основні вітаміни та мінерали, що містяться в морепродуктах, включають вітаміни групи B, групи E, а також магній, цинк, велика кількість заліза, міді фосфору, магнію, тіаміну, рибофлавіну, а також калію. Крім того, жирна риба багата вітамінами A і D, а консервована риба з кістками, наприклад тунець, сардина або ж лосось - хороші джерела кальцію, що сприяє зміцненню кісток. Морська риба до того ж є дієтичним джерелом йоду.

Морепродукти також будуть корисні для тих, хто має проблеми з судинами. Якщо вас турбує біль і скутість суглобів, почніть додавати у свій раціон морепродукти. Дослідження показали, що це може зменшити скутість суглобів і полегшити симптоми артриту.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало про те, чим для організму людини корисна і чим небезпечна черешня. Експерти розповіли при яких хворобах потрібно вживати черешню, а кому слід відмовитися від неї, щоб не нашкодити.

Також сайт повідомляв про те, яку користь для організму несе варена кукурудза. Однак і у неї є побічні дії. У нашому матеріалі ви дізнаєтеся про користь і шкоду вареної кукурудзи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини