Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Печінка – унікальний, життєво важливий та незамінний орган людини, від стану якого залежать багато ключових процесів в організмі. Які продукти потрібно додати у своє меню, щоб покращити та підтримувати його роботу.
кі продукти захистять вашу печінку (фото з відкритих джерел)
Лимон
У складі лимона багато вітаміну С, який зміцнює імунну систему, а також стимулюють вироблення глутатіону — важливого антиоксиданту, що захищає від окислювальних процесів.
Буряк
Про корисні властивості буряків можна говорити годинами, оскільки його вживання корисне практично для всіх органів. Печінка виявилася не винятком – овоч здатний захистити її від жирових відкладень та захистити від окиснення.
Зелений чай
Цей напій не тільки смачний, але й дуже корисний, бо багатий на антиоксидантні речовини, здатні запобігти неалкогольній жировій хворобі печінки.
Виноград та екстракт його кісточок
Експерти радять додати в меню цей фрукт, тому що він допомагає зменшити запальні процеси в організмі завдяки вмісту ресвератолу — природного антиоксиданту.
Хрестоцвіті овочі
Брокколі, кольорова, брюссельська, білокачанна види капусти дуже корисні, оскільки мають велику кількість клітковини, а також вітаміни і мінерали, які захищають організм від розвитку раку.
Нагадаємо, щоб печінка добре працювала і не перетруджувалася, її потрібно очищати від токсинів, що накопичилися. Експерти назвали простий засіб, який ефективно у цьому допоможе.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що куркума знижує рівень цукру в крові, покращує роботу печінки та допомагає боротися із хронічними захворюваннями.
Новини