Головна Новини Здоров'я дієта і харчування ТОП-5 продуктів, які захистять вашу печінку
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 продуктів, які захистять вашу печінку

Експерти розповіли, які продукти необхідно додати до свого раціону, бо вони захищають вашу печінку.

30 грудня 2021, 14:15
Поділіться публікацією:

Печінка – унікальний, життєво важливий та незамінний орган людини, від стану якого залежать багато ключових процесів в організмі. Які продукти потрібно додати у своє меню, щоб покращити та підтримувати його роботу.

ТОП-5 продуктів, які захистять вашу печінку

кі продукти захистять вашу печінку (фото з відкритих джерел)

Лимон

У складі лимона багато вітаміну С, який зміцнює імунну систему, а також стимулюють вироблення глутатіону — важливого антиоксиданту, що захищає від окислювальних процесів.

Буряк

Про корисні властивості буряків можна говорити годинами, оскільки його вживання корисне практично для всіх органів. Печінка виявилася не винятком – овоч здатний захистити її від жирових відкладень та захистити від окиснення.

Зелений чай

Цей напій не тільки смачний, але й дуже корисний, бо багатий на антиоксидантні речовини, здатні запобігти неалкогольній жировій хворобі печінки.

Виноград та екстракт його кісточок

Експерти радять додати в меню цей фрукт, тому що він допомагає зменшити запальні процеси в організмі завдяки вмісту ресвератолу — природного антиоксиданту.

Хрестоцвіті овочі

Брокколі, кольорова, брюссельська, білокачанна види капусти дуже корисні, оскільки мають велику кількість клітковини, а також вітаміни і мінерали, які захищають організм від розвитку раку.

Нагадаємо, щоб печінка добре працювала і не перетруджувалася, її потрібно очищати від токсинів, що накопичилися. Експерти назвали простий засіб, який ефективно у цьому допоможе.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що куркума знижує рівень цукру в крові, покращує роботу печінки та допомагає боротися із хронічними захворюваннями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини