Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Стало відомо, яка група крові знижує ризик діабету
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яка група крові знижує ризик діабету

Цукровий діабет є світовою проблемою

16 березня 2021, 18:15
Поділіться публікацією:

Американські вчені в ході дослідження з'ясували, що група крові може впливати не тільки на характер людини, але і на її схильність до деяких захворювань, зокрема до цукрового діабету.

Стало відомо, яка група крові знижує ризик діабету

Групи крові та діабет / Фото: pixabay.com

Фахівці відзначили, що є групи крові, які збільшують ймовірність розвитку цієї недуги. Звичайно ж, розвитку захворювання у людей, схильних до діабету, можна запобігти, але для цього необхідно скоротити калорійність їжі, переглянути раціон і регулярно займатися фізичною активністю.

Але важливо знати, що люди з усіма групами крові, крім першої, схильні до високого ризику розвитку цукрового діабету. Такі висновки вчені зробили виходячи з експерименту, в якому взяли участь понад 80 тисяч жінок. У понад 3,5 тисячі учасниць дослідження згодом діагностували недугу, і носії всіх груп крові, крім першої, хворіли на діабет частіше.

Фахівці відзначили, що у жінок з третьою групою крові (позитивний резус-фактор) ризик розвитку захворювання був вище на 35% в порівнянні з тими, у кого була перша група. А з негативним резус-фактором — 21%. У жінок з другою групою крові ймовірність розвитку захворювання була на 10% вище, в порівнянні з першою групою, і у носіїв четвертої групи — на 17% вище.

Нагадаємо, що цукровий діабет може викликати ускладнення й експерти перерахували органи, які найбільше страждають від цього захворювання.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені з'ясували, що запобігти появі або контролювати симптоми цукрового діабету допоможе звичайна спеція. Виявилося, що це гвоздика - пряність, яку часто використовують в кулінарії для додання страві "пекучості" і своєрідного аромату.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини