Головна Новини Здоров'я наше тіло Названо органи, які можуть постраждати від діабету
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо органи, які можуть постраждати від діабету

Діабет може викликати ряд серйозних ускладнень

28 лютого 2021, 09:50
Поділіться публікацією:

Медики настійно рекомендують контролювати свій рівень цукру в крові, щоб уникнути розвитку цукрового діабету. На ранніх стадіях це захворювання можна контролювати, але, якщо ігнорувати його симптоми, можна спровокувати серйозні проблеми зі здоров'ям. Які органи можуть постраждати від захворювання?

Названо органи, які можуть постраждати від діабету

які органи страждають від цукрового діабету (фото з відкритих джерел)

Серце

Підвищений рівень цукру в крові може порушити роботу серцево-судинної системи. Разом з високим рівнем "поганого" холестерину він здатний привести до накопичення жиру в судинах, обмежуючи кровотік.

Очі

Цукровий діабет ушкоджує судини, а в клітковині очі їх багато, але вони крихкі та крихітні. Через високий рівень цукру судини набрякають, стають слабкішими й можуть закупоритися. Якщо не вжити жодних заходів, то захворювання може призвести до сліпоти.

Мозок

Через пошкоджених судин страждає і мозок. Цукровий діабет може призвести до його пошкодження, а також спровокувати проблеми з пам'яттю.

Нирки

Високий рівень цукру в крові також порушує роботу нирок. Їх судини фільтрують відходи, а цукор суттєво підвищує на них навантаження, тому система фільтрації може дати збій.

Репродуктивні органи

Цукровий діабет може вплинути на репродуктивну систему. Гормональні коливання під час вагітності можуть викликати гестаційний діабет і, в свою чергу, збільшити ризик підвищення кров'яного тиску.

Медики кажуть, що цукровий діабет необхідно контролювати, тоді можна уникнути всіх цих ускладнень. Головне — дотримуватися правильного способу життя.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що втрату слуху назвали ознакою цукрового діабету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини