Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Сомнолог розповів, чому не бажано спати на спині
commentss НОВИНИ Всі новини

Сомнолог розповів, чому не бажано спати на спині

Сомнолог Павло Кудінов розповів про головні недоліки сну на спині: про це має знати кожен

29 травня 2022, 23:35
Поділіться публікацією:

Міцний та якісний сон – важлива складова здорового життя та доброго самопочуття. І дуже важливу роль при цьому відіграє поза, в якій людина засинає. Сомнолог Павло Кудінов розповів, чому не варто засинати на спині.

Сомнолог розповів, чому не бажано спати на спині

Чому не бажано спати на спині (фото з відкритих джерел)

Фахівець зазначив, що постійно в цій позі засиннати не варто, тому що головним її недоліком є хропіння – воно дуже шкодить сну. У такому положенні може западати щелепа і цим порушити правильне дихання. Не варто захоплюватися сном на спині людям, у яких діагностовано бронхіальну астму або обструктивне захворювання легень.

Але при цьому таке положення підійде людям, які страждають від печії, але при цьому потрібно трохи підіймати голову.

Як стверджує фахівець, така поза виключає стискання шлунка і не дає кислоті підійматися до стравоходу. Також сон на спині підійде людям зі сколіозом та проблемами серцево-судинної системи.

Павло Кудінов зазначив, що жінкам, які перебувають на терміні понад 20 тижнів, також не підходить поза на спині, тому що матка може передавити нижню артерію мами, ускладнюючи кровообіг.

Нагадаємо, доктор Раймонд Джонатан Ха зазначив, що не варто спати на животі, така поза є однією з найнеправильніших, бо надає додатковий тиск на м'язи та суглоби хребта, згладжуючи природний вигин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, щоб організм достатньо відпочив та зумів відновити сили, лягати спати потрібно в період з 22.00 до 22.59. Це показали результати експерименту, у якому брало участь 88 тисяч добровольців. Дослідження показало, що, засинаючи в цей проміжок часу, людина встигає нормально виспатися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини