Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Скільки шоколаду можна в день без шкоди для здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки шоколаду можна в день без шкоди для здоров'я

Дієтолог Марина Аплетаєва назвала щоденну норму шоколаду, яка нешкідлива для постаті та здоров'я

7 грудня 2021, 09:50
Поділіться публікацією:

Шоколад – улюблена насолода як дітей, так і дорослих. Але цей продукт у великій кількості може зашкодити здоров'ю, оскільки містить багато цукру. Дієтолог Марина Аплетаєва зазначила, скільки шоколаду можна в день без шкоди фігурі та організму.

Скільки шоколаду можна в день без шкоди для здоров'я

Скільки шоколаду можна в день (фото з відкритих джерел)

Насамперед рекомендується вживати темний шоколад з високим вмістом какао, тому що він корисніший, у порівнянні з молочним або білим. В цілому, шоколад є необов'язковим продуктом в раціоні, але якщо ви не можете обійтися без солодощів, потрібно хоча б стежити за його дозуванням. За словами експерта, в середньому щодня можна з'їдати близько 15 грамів шоколаду, але не більше.

Однак, від щоденного вживання різних цукерок, тістечок та інших кондитерських виробів слід відмовитися людям, у яких діагностовано цукровий діабет, переддіабет, алергію або захворювання шлунково-кишкового тракту.

Як альтернативу шоколаду в такому випадку, дієтолог запропонувала замінити його мармеладом або сухофруктами, оскільки вони містять харчові волокна, які гальмують засвоєння цукру.

Нагадаємо, сімейний лікар Наталія Горн розповіла, що шоколад покращує мозкову активність внаслідок флавоноїдів, які містяться в какао-бобах, бо вони захищають ділянки мозку, які відповідають за пам'ять та увагу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що на плитках шоколаду часто можна помітити білий наліт, який псує зовнішній вигляд солодощі. Багато хто вважає, що він з'являється через те, що продукт закінчився термін придатності або він був приготовлений за неправильною технологією. Але чи це так?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини