Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Експерти розповіли, чи можна їсти шоколад з білим нальотом
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, чи можна їсти шоколад з білим нальотом

Шоколад з білим нальотом не втрачає свого смаку

15 грудня 2020, 17:55
Поділіться публікацією:

На плитках шоколаду часто можна помітити білий наліт, який псує зовнішній вигляд солодощів. Багато хто вважає, що він з'являється через те, що у продукту закінчився термін придатності або він був приготовлений по неправильній технології. Але чи так це?

Експерти розповіли, чи можна їсти шоколад з білим нальотом

чи шкідливо їсти шоколад з білим нальотом (фото з відкритих джерел)

Експерти відзначили, що шоколад не дивлячись на те, що він калорійний, в помірних кількостях дуже корисний для здоров'я. Він містить багато магнію та антиоксидантних речовин, які підвищують настрій, покращують роботу мозку і знижують рівень "поганого" холестерину.

Але, коли відкриваєш плитку шоколаду і бачиш на ній білий наліт, бажання з'їсти її пропадає. Багато хто думає, що продукт зіпсувався і втратив свої корисні та смакові якості. Але це далеко не так. Насправді цей білий наліт зовсім не завдає шкоди. Він виникає на солодощах через підвищену вологість повітря, наприклад, коли шоколад довго пролежить в холодильнику. Крім того, плитка може втратити свій апетитний вигляд і колір через різкий перепад температур.

Відбувається це так: на поверхні плитки конденсується волога, в якій цукор спочатку розчиняється, а потім, після випаровування вологи, залишається у вигляді білих мікроскопічних кристаликів цукру. Так що білий наліт — це не показник того, що шоколад зіпсувався або він неякісний.

За словами експертів, для того, щоб шоколад не втрачав свій презентабельний вигляд його потрібно зберігати в темному місці (ідеальна температура 18 ° С).

Нагадаємо, лікар-імунолог Анатолій Бала розповів, чому може виникнути сильна тяга до шоколаду.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чи допомагає шоколад боротися із зайвою вагою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини