Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що буде з організмом, якщо їсти шоколад щодня
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з організмом, якщо їсти шоколад щодня

Сімейний лікар Наталія Горн розповіла, що станеться з організмом, якщо вживати шоколад щодня

26 жовтня 2021, 19:20
Поділіться публікацією:

Шоколад – улюблена насолода, як дітей, так і дорослих. Але що буде, якщо вживати продукт щодня. На це запитання відповіла сімейна лікарка Наталія Горн.

Що буде з організмом, якщо їсти шоколад щодня

Що буде з організмом, якщо їсти шоколад щодня (фото з відкритих джерел)

Фахівець розповіла, що найкраще вживати темний шоколад із високим вмістом какао-бобів, бо саме вони несуть усю користь від продукту, зокрема покращують настрій, збагачують організм вітамінами та корисними речовинами, а також захищають клітини від негативної дії вільних радикалів. Але йдеться не про цілу плитку шоколаду, а про кілька часточок.

Дослідження показали, що шоколад покращує мозкову активність внаслідок флавоноїдів, які містяться в какао-бобах, тому що вони захищають ділянки мозку, які відповідають за пам'ять та увагу.

Плюс до всього, регулярне вживання шоколаду сприятливо позначається на роботі серцево-судинної системи. Продукт розріджує кров, підвищує тонус судин та допомагає підбадьоритися. А ще у складі какао є мононенасичені жири, зокрема стеаринова кислота, які запобігають відкладенню холестерину.

Але при цьому фахівець зазначила, що людям із надмірною вагою необхідно відмовитися від щоденного вживання шоколаду, інакше можна нашкодити здоров'ю.

Нагадаємо, багато людей до благородних алкогольних напоїв віддають перевагу закускам у вигляді шоколаду, торта або інших солодощів. Але лікарі виступають проти такого поєднання продуктів, тому що це негативно позначається на стані здоров'я.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що фахівці з Великобританії та Канади провели дослідження і з'ясували, що люди, які віддають перевагу гіркому шоколаду, менш схильні до депресивних станів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини