Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що відбувається з організмом, коли ви їсте свинину
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбувається з організмом, коли ви їсте свинину

Дієтолог Триста Бест розповів, які плюси і мінуси отримує організм, якщо часто вживати свинину

13 жовтня 2021, 16:10
Поділіться публікацією:

Свиняче м'ясо містить вітаміни та незамінні амінокислоти, які позитивно впливають на організм, але разом з цим, продукт може і нашкодити здоров'ю. Про "плюси" і "мінуси" вживання свинини розповів лікар-дієтолог Триста Бест.

Що відбувається з організмом, коли ви їсте свинину

Свинина (фото з відкритих джерел)

Фахівець відзначив, що якісна свинина, правильно приготована, має низку переваг. Наприклад, м'ясо є хорошим джерелом білка, а це добре для тих, хто хоче наростити м'язову масу. Також в складі свинини міститься багато заліза, цинку, селену, які підтримують організм в тонусі. Тобто, в помірних кількостях, правильно приготована свинина, може бути корисною.

Але варто також пам'ятати, що цей вид м'яса підвищує ризик серцево-судинних захворювань. А все через високий вміст натрію, особливо в переробленій свинині (ковбасах, шинці, беконі й т. д). Також дієтолог каже, що можна заразитися паразитарною інфекцією, якщо свинина вийшла недовареною.

"Як і у випадку з будь-яким тваринним білком, існує ризик захворювань харчового походження через перехресне забруднення або неправильну температуру приготування", — говорить фахівець.

Нагадаємо, м'ясо — досить дорогий продукт, який потрібно зберігати при правильній температурі, інакше воно може швидко зіпсуватися. Якщо у вас зламався холодильник або відключили електрику, тоді потрібно скористатися лайфхаками, які дозволять зберегти його свіжість.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що попри всі корисні властивості м'яса, лікарі радять не захоплюватися цим продуктом. У зоні ризику, судячи з результатів недавнього дослідження, опинилися жінки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини