Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що треба їсти після 65 років, щоб зберегти здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Що треба їсти після 65 років, щоб зберегти здоров'я

Лікар-невролог Дмитро Шубін розповів, яким має пити харчування після 65 років, щоб людина зберігала здоров'я та жила довго

26 січня 2022, 10:45 comments1065
Поділіться публікацією:

З віком обмінні процеси в організмі сповільнюються, тому до свого раціону потрібно ставитись серйозніше. Після 65-річного віку необхідно виключити деякі продукти, щоб мінімізувати ризик розвитку багатьох хвороб.

Що треба їсти після 65 років, щоб зберегти здоров'я

Харчування після 65 років (фото з відкритих джерел)

Лікар-невролог Дмитро Шубін зазначив, що їжа починає гірше засвоюватись і у багатьох людей після 65 років виникає в організмі дефіцит заліза та вітаміну В12. Через це, до 80 років у 50% людей діагностовано анемію (зниження гемоглобіну в крові). Причина в тому, що з раціону часто виключаються продукти, які містять залізо, а це, в основному, м'ясо. Його можна замінити, наприклад, яловичою печінкою або печінковими котлетами, а також бобовими, морепродуктами, шпинатом, тофу тощо.

А поповнити запаси вітаміну В12 в організмі можна за допомогою риби (форель, лосось), молочних продуктів (сир, йогурт), яловичої печінки (у 40 г продукту міститься більше добової дози вітаміну).

Щобільше, у раціоні після 65 років має бути багато свіжих овочів, фруктів, зелені, тому що вони є цінним джерелом вітамінів та корисних речовин. У меню треба додати ще горіхи, насіння, а тварин білок краще виміряти рослинним.

Нагадаємо, правильне харчування – один із найважливіших факторів, який визначає стан здоров'я. Американський дієтолог Барбара Куїнн перерахувала продукти, які варто додати до свого раціону, щоб збагатити організм вітамінами, та покращити самопочуття.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що відмова від багатьох продуктів призводить до того, що наш щоденний раціон включає всього 5-10 страв, індивідуально підібраних за смаком. Але не забувайте про різноманітність. Що незвичайного варто додати у свій раціон?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини