Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що таке «оброблені продукти» і в чому їх небезпека
commentss НОВИНИ Всі новини

Що таке «оброблені продукти» і в чому їх небезпека

Експерти розповіли, що таке «оброблені продукти» і яку небезпеку вони несуть для організму

12 серпня 2021, 12:00
Поділіться публікацією:

Обробленими називають будь-які продукти, які були консервовані, заморожені, упаковані або змінені шляхом додавання поживних речовин різними способами. Обробка збільшує термін їх придатності, покращує зовнішній вигляд і прискорює час приготування їжі. Але в чому небезпека таких продуктів?

Що таке «оброблені продукти» і в чому їх небезпека

Оброблені продукти (фото з відкритих джерел)

Багато цукру

У складі обробленої їжі дуже багато цукру. При регулярному вживанні таких продуктів може збільшитися вага, підвищитися артеріальний тиск і рівень глюкози в крові.

Калорійність

Оброблена їжа здебільшого легше засвоюється. Навіть при однаковій калорійності ваш організм засвоїть більше калорій саме з оброблених продуктів, а не із сирих. Це ускладнює підрахунок калорій і може призвести до збільшення ваги.

Низька харчова цінність

В оброблених продуктах низька поживна цінність, а це робить калорії, які містяться в них, "порожніми". Такі продукти не допомагають підтримувати основні функції організму.

Штучні інгредієнти

У оброблену їжу для збереження смаку і текстури додають різні штучні компоненти, наприклад, барвники. А такі добавки дуже "б'ють" по організму.

Експерти рекомендують відмовитися від вживання сухариків, попкорну, чипсів, а також ковбас, сосисок та інших напівфабрикатів. І перш ніж купувати перероблені продукти, уважно ознайомтеся з їх складом і калорійністю.

Нагадаємо, що тренер-дієтолог Анастасія Полтавська перерахувала продукти, які можуть спровокувати появу целюліту.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що медики перерахували продукти, які не варто вживати щодня, щоб не нашкодити організму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини