Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Обробленими називають будь-які продукти, які були консервовані, заморожені, упаковані або змінені шляхом додавання поживних речовин різними способами. Обробка збільшує термін їх придатності, покращує зовнішній вигляд і прискорює час приготування їжі. Але в чому небезпека таких продуктів?
Оброблені продукти (фото з відкритих джерел)
Багато цукру
У складі обробленої їжі дуже багато цукру. При регулярному вживанні таких продуктів може збільшитися вага, підвищитися артеріальний тиск і рівень глюкози в крові.
Калорійність
Оброблена їжа здебільшого легше засвоюється. Навіть при однаковій калорійності ваш організм засвоїть більше калорій саме з оброблених продуктів, а не із сирих. Це ускладнює підрахунок калорій і може призвести до збільшення ваги.
Низька харчова цінність
В оброблених продуктах низька поживна цінність, а це робить калорії, які містяться в них, "порожніми". Такі продукти не допомагають підтримувати основні функції організму.
Штучні інгредієнти
У оброблену їжу для збереження смаку і текстури додають різні штучні компоненти, наприклад, барвники. А такі добавки дуже "б'ють" по організму.
Експерти рекомендують відмовитися від вживання сухариків, попкорну, чипсів, а також ковбас, сосисок та інших напівфабрикатів. І перш ніж купувати перероблені продукти, уважно ознайомтеся з їх складом і калорійністю.
Нагадаємо, що тренер-дієтолог Анастасія Полтавська перерахувала продукти, які можуть спровокувати появу целюліту.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що медики перерахували продукти, які не варто вживати щодня, щоб не нашкодити організму.
Обговорення
Новини
Поділіться своєю думкою!