Рубрики
МЕНЮ
Slava Kot
У червні настає сезон черешні, яка містить чимало корисних речовин, зокрема вітаміни А і C, калій, магній, клітковину, а також антиоксиданти, які борються із запаленням. За словами дієтологів, регулярне вживання черешень може принести відчутну користь здоров’ю.
Який вплив черешні на здоров’я людини. Фото з відкритих джерел
Для тих, хто активно займається спортом, черешня може стати природним способом пришвидшити відновлення. Одне з досліджень показало, що бігуни на витривалість, які вживали сублімовану черешню протягом 10 днів перед півмарафоном, пробігли дистанцію на 13% швидше. Вони також менше скаржилися на біль у м'язах після забігу.
Крім того, черешня допомагає зменшити рівень сечової кислоти в організмі. Це особливо важливо для людей, які мають подагру чи болі в суглобах. Як вказує дослідження, вживання черешні знижує ризик нападів подагри на 35% вже протягом двох днів.
Черешня містить антиоксиданти та калій, що сприяють зниженню артеріального тиску. Також її споживання пов’язують зі зменшенням рівня "поганого" холестерину, що є важливим чинником у профілактиці серцево-судинних захворювань.
"Баланс між натрієм і калієм в організмі допомагає зберігати нормальний тиск", — пояснює дієтолог Еліс Данн вказуючи на корисні властивості черешні.
У черешнях міститься мелатонін. Це природна сполука, яка регулює циркадний ритм. Дослідження показують, що вживання соку черешні підвищує рівень мелатоніну в крові, що може покращити якість і тривалість сну, особливо у людей похилого віку.
Також склянка черешні містить 3 г клітковини, що підтримує роботу кишечника і зменшує ймовірність закрепів. Крім того, антоціанін у черешні стимулює ріст корисних кишкових бактерій.
Харчова цінність черешні (на пів склянки):
Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що буде з організмом, якщо їсти полуницю щодня.
Також "Коментарі" писали, що лікарі пояснили, чому дуже небезпечно переїдати черешні.
Новини