Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікарі пояснили, чому дуже небезпечно переїдати черешні: що буде з організмом
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі пояснили, чому дуже небезпечно переїдати черешні: що буде з організмом

Сезон черешні у розпалі, тож хочеться наїстися її на рік наперед. Однак якщо їсти без оглядки, можна дуже підірвати собі здоров’я

26 червня 2023, 01:10 comments1950
Поділіться публікацією:

500 грамів ягід на добу – практично вбивча доза. "Коментарі" знають, скільки черешні рекомендується з’їдати, як її їсти правильно і кому від неї краще відмовитися взагалі.

Лікарі пояснили, чому дуже небезпечно переїдати черешні: що буде з організмом

Багато черешні шкідливо для організму (фото з відкритих джерел)

Жовта, з червоними боками, червона – на ринку й у супермаркетах сьогодні гори черешні. Вона така ароматна і смачна, що не помічаєш, що на тарілці вже нічого не залишилося. Але це нікого не бентежить, адже ягоди – це вітаміни.

Справді, черешня – джерело кальцію, калію, магнію, вітамінів А, С, мелатоніну, флавоноїдів, каротиноїдів,114 антиоксидатів. Завдяки ним вона укріплює судини;  покращує стан шкіри, зір, згортання крові, роботу травної системи і роботу мозку; служить профілактикою утворення тромбів, онкологічних захворювань, хвороби Альцгеймера; нормалізує обмін речовин; має знеболювальну дію.


Лікарі пояснили, чому дуже небезпечно переїдати черешні: що буде з організмом  - фото 2

Однак окрім цього в ній міститься багато фруктози. Перш за все, вона небезпечна для дібетиків. Але й здоровим людям надлишок фруктози виходить боком – у вигляді здуття живота, діареї чи просто дискомфорту в кишківнику.

 Якщо переїсти черешні, може початися бродіння в животі і газоутворення – організм не здатен швидко  перетравити велику кількість ягід. При регулярному переїданні, кажуть лікарі, досить велика ймовірність заробити собі гастрит, збій в роботі шлунково-кишкового тракту чи підвищену кислотність шлунку.   

Тож медики застерігають: що занадто, то не добре. 250 грамів ягоди на добу – та сама золота середина, коли черешні приносять для здоров’я тільки користь. За умови, що мова йде не про діабетика чи алергика (нажаль, чершня – досить сильний алерген), не про людину з підвищеною кислотністю шлунку, виразкою або з гастритом в стадії загострення і не про дитину молодшу двох років (в цьому віці ще немає достатньої кількості ферментів для травлення ягід).

 Але навіть ці 250 грамів черешні варто їсти за правилами. В жодному разі не відразу після прийому їжі (якраз тоді бродіння гарантовано) – щонайменше хвилин за 40 після цього. Або ж взагалі використати черешню для перекусу. Обовязково ретельно пережовувати ягоди. Так само ретельно їх потрібно помити перед вживанням. А ще краще вимочити у воді протягом 30 хвилин, щоб нейтралізувати пестициди, якими вони оброблялися. І тоді фруктовий десерт дійсно піде на користь.

 Раніше "Коментарі" писали, які спеції покращують метаболізм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини