Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що робити, якщо вдома зникла вода: важливі поради
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робити, якщо вдома зникла вода: важливі поради

Українцям розповіли, що треба робити, якщо в населеному пункті пропаде водопостачання: поради, які допомагають урятувати життя

17 березня 2022, 02:30
Поділіться публікацією:

Через військові дії, які Російська Федерація розгорнула на території нашої країни, українці опинилися у складній ситуації. У деяких населених пунктах відсутня вода. Що треба робити у таких випадках, розповіли у МОЗ.

Що робити, якщо вдома зникла вода: важливі поради

Як діяти, у разі відключення води вдома (фото з відкритих джерел)

Якщо у вас вдома відключили водопостачання, постарайтеся набрати воду в найближчому бюветі або інших джерелах нецентралізованого водопостачання, наприклад, колодязях або пунктах розливу питної води. Краще взяти велику тару. Але тільки не забувайте про свою безпеку.

У відомстві кажуть, що вода має бути у закритих ємностях і бажано її набрати із запасом на 2-3 доби, щоб вистачало на вживання та на технічні потреби.

З відкритих водойм воду можна набирати тільки в технічних цілях. Для пиття та приготування їжі воду треба кип'ятити 10 і більше хвилин, щоб знезаразити від бактерій та шкідливих мікроорганізмів.

Нагадаємо, що спеціалісти з Техаського університету створили унікальну пігулку, яка здатна швидко очистити забруднену воду. Вона створена на основі матеріалу гідрогелю з активованим вугіллям.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у водопровідній воді є безліч домішок. І коли відбувається процес нагрівання, їх склад починає змінюватися. На жаль, не завжди на краще. Експерти вже давно говорять про те, що не можна повторно кип'ятити воду в чайнику, оскільки це є небезпечним для здоров'я.

Читайте також, що багато людей скаржаться на гіпертонію — підвищений тиск, який може виникнути з різних причин. Якщо проблема турбує часто, тоді краще звернутися до лікаря, якщо тиск підіймається періодично, то нормалізувати його допоможе кокосова вода.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини