Рубрики
МЕНЮ
Любовь Блажко
У водопровідній воді є величезна кількість домішок. І коли відбувається процес нагрівання, то її склад починає змінюватися. На жаль, не завжди в кращу сторону. Експерти вже давно говорять про те, що не можна повторно кип'ятити воду в чайнику, так як це небезпечно для нашого здоров'я.
Чому не можна кип'ятити воду більше одного разу. Фото: unsplash
Фахівці розповіли, що у повторно кип'яченій воді з'являються миш'як, фториди і нітрати. Коли ми кип'ятимо воду один раз, то в ній вбиваються всі мікроби. Але при повторенні цього відбувається руйнування корисних речовин.
Миш'як
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, ця речовина є однією з найнебезпечніших для людського здоров'я. При постійному вживанні води, кип'яченої кілька разів, людина отримує його, хоч і мікроскопічними дозами. А через деякий час це може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям: від розладу в роботі шлунково-кишкового тракту і цукрового діабету до порушення роботи нирок і онкології.
Фтор
При кип'ятінні частина сполук фтору, які містяться у воді, перетворюються в фториди. А вони можуть вкрай негативно позначитися на розумовому розвитку дитини, а також стати причиною безпліддя у жінок.
Нітрати
У житті сучасної людини і так достатньо нітратів. Але ще небезпечніше вони стають, коли піддаються впливу високих температур. Вони перетворюються в нітрозаміни, які мають безпосереднє відношення до канцерогенів.
Тому про важливість цього питання варто задуматися вже зараз, щоб в майбутньому не зіткнутися з негативними наслідками. Адже налити в чайник свіжої води — це дріб'язкова справа, правда?
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, популярні міфи про їжу.
Новини