Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що потрібно їсти людям, які перехворіли на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Що потрібно їсти людям, які перехворіли на коронавірус

Лікар-дієтолог Пріті Тягі розповіла, які продукти слід додати в раціон людям, які перехворіли на коронавірус

24 травня 2021, 10:10
Поділіться публікацією:

Коронавірусна інфекція змусила людей по-іншому поглянути на своє життя і більш дбайливо ставитися до власного здоров'я. Багатьом людям, які перехворіли на COVID-19, було непросто, адже відновлення може зайняти тривалий час. Дієтолог Пріті Тягі назвала список продуктів, які можуть прискорити цей процес.

Що потрібно їсти людям, які перехворіли на коронавірус

Харчування після коронавірусу (фото з відкритих джерел)

За словами фахівця, насамперед раціон необхідно збагатити складними вуглеводами, наприклад, цільнозерновими продуктами.

Також тим, хто переніс захворювання необхідно вживати більше бобів, огірків, натуральних йогуртів і пити настій чайного гриба. Дієтолог запевняє, що ці продукти допомагають відновити мікрофлору кишківника, а також зміцнюють захисні функції імунної системи.

На сніданок бажано вживати жменю горіхів (волоських і мигдалю), а також гарбузове насіння, у складі яких багато вітамінів, омега-3 жирних кислот, цинку, селену та інших важливих мікроелементів, необхідних організму для правильної роботи.

Доктор Рохіні Патіл зазначає, що після перенесення коронавірусу не можна різко повертатися до колишнього режиму харчування і способу життя. Для відновлення організму потрібно правильне харчування і хороший сон. Також потрібно пити більше рідини, краще звичайної води з додаванням, наприклад, насіння чіа. А ось зі спортом потрібно тимчасово почекати.

Нагадаємо, що правильне і збалансоване харчування — основа здоров'я. Про це не варто забувати, особливо в цей непростий час. Лікар-терапевт Світлана Зубаілова розповіла, які продукти допоможуть відновити організм після запалення легенів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти допомагають очистити легені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини