Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти відновлять здоров'я після пневмонії
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти відновлять здоров'я після пневмонії

Ці продукти допоможуть зміцнити імунітет

5 серпня 2020, 03:50 comments1653
Поділіться публікацією:

Правильне і збалансоване харчування — основа здоров'я. І про це не варто забувати, особливо в наш непростий час. На своїй сторінці в Instagram лікар-терапевт Світлана Зубаілова розповіла, які продукти допоможуть відновити організм після запалення легенів (пневмонії).

Які продукти відновлять здоров'я після пневмонії

Спеціаліст підкреслила, що інфекційне захворювання може протікати, як в легкій, так і в складній формі. Але в будь-якому випадку, після перенесеної пневмонії, необхідно зміцнити імунітет і в цьому допоможуть правильні продукти. У раціон харчування потрібно додати вітаміни, мінерали та білок.

Лікар рекомендує щодня вживати нежирне м'ясо (кролика, курку, яловичину). При цьому, їх потрібно або варити, або запікати в духовці, без додавання гострих спецій і приправ. Травна система після пневмонії може бути слабкою, тому не варто дратувати кишківник і шлунок важкими, гострими і смаженими стравами.

Варто додати в меню овочеві супи, а також каші (гречку, рис, пшеничну кашу), вони містять багато корисних мінералів, які прискорюють перистальтику кишківника. Не варто забувати про свіжі ягоди, фрукти та зелень — в них багато клітковини, яка важлива для нормалізації травлення.

Які продукти відновлять здоров'я після пневмонії - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як запобігти пневмонії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини