Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що не можна робити після їжі: три звички, які руйнують здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Що не можна робити після їжі: три звички, які руйнують здоров'я

Експерти назвали три звички, які категорично не можна робити після їди, тому що вони руйнують здоров'я

12 квітня 2022, 01:30 comments1125
Поділіться публікацією:

Стан здоров'я багато в чому залежить від звичок людини. Ось, наприклад, важливо не тільки коли й що ви вживаєте на обід або вечерю, але й те, чим ви займаєтеся після щільної їди. Експерти назвали три звички, які не можна робити одразу після приймання їжі.

Що не можна робити після їжі: три звички, які руйнують здоров'я

Ці три звички не можна робити після їжі / Фото: Unsplash

Погана звичка №1 — лягти спати після ситного обіду

Буває часто, що після ситного обіду хочеться просто дійти до дивана або ліжка і пів години подрімати. Але не йдіть на поводу у своїх бажань, заради вашого здоров'я. Річ у тому, що в положенні лежачи може порушитися процес травлення, в результаті у людини може виникнути метеоризм, запор та інші порушення шлунково-кишкового тракту.

Погана звичка №2 – пити чай після їди

Багато хто любить після їди випити ще чашечку чаю з солодощами. Але варто знати, що цей напій ускладнює засвоєння поживних речовин та сполук, що особливо небезпечно для тих, хто має анемію. Існує ризик, що залізо не засвоїться. А ще чай має низький рівень pH, який негативно позначається на процесі перетравлення білків і жирів.

Погана звичка №3 – спорт після їди

Після їди відмовтеся на 1 годину від інтенсивних фізичних навантажень, тому що вони не дозволять організму функціонувати належним чином. Це може призвести до розладу шлунка та інших ускладнень у роботі травлення.

Нагадаємо, які звички день у день "вбивають" ваш шлунок.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що багато людей звикли засипати під фільми або передачі, тому що це дозволяє відволіктися від думок і швидше зануритися в сон. Але чи справді така звичка корисна для здоров'я?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.wp.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини