Головна Новини Здоров'я народна медицина Як на серце впливає звичка засипати з увімкненим телевізором
commentss НОВИНИ Всі новини

Як на серце впливає звичка засипати з увімкненим телевізором

Західні дослідники пояснили, чому не варто засипати з увімкненим телевізором або ноутбуком

9 квітня 2022, 00:35
Поділіться публікацією:

Багато людей звикли засипати під фільми або передачі, тому що це дозволяє відволіктися від думок і швидше зануритися в сон. Але чи справді така звичка корисна для здоров'я?

Як на серце впливає звичка засипати з увімкненим телевізором

Чому не можна спати з увімкненим телевізором (фото з відкритих джерел)

Вчені з Центру медицини сну Північно-Західного університету США розповіли, що так не варто робити, бо це погано відбивається на стані здоров'я людини. Експерти провели дослідження, щоб з'ясувати, як звичка спати з увімкненим телевізором або ноутбуком впливає на серце, тиск та інші показники здоров'я. Результати показали, що сон навіть із невеликою кількістю світла здатний стати причиною дефіциту часу найважливіших фаз сну, у яких відбувається найбільше оновлення клітин організму.

Крім того, в учасників експерименту спостерігалася підвищена частота серцевих скорочень та резистентність до інсуліну, підвищувався артеріальний тиск.

Вчені також звертають увагу, що частота серцевих скорочень зазвичай у нічний час знижується, уповільнюючись, коли мозок зайнятий процесами відновлення та "перезавантаження" організму. Вони наводять приклад численних досліджень, які показали, що прискорене серцебиття в нічний час — фактор ризику майбутніх серцевих захворювань і ранньої смерті.

Крім того, високий рівень цукру в крові – це ознака резистентності до інсуліну, коли організм перестає використовувати глюкозу належним чином, а підшлункова залоза працює з перевантаженням. Згодом резистентність до інсуліну може призвести до діабету 2 типу.

"Перекональність отриманих нами доказів говорить про те, що людям слід звернути увагу на джерело світла в спальні, — дають пораду дослідники. — Причому приглушити світло слід за годину або дві до того, як ви лягаєте спати, щоб створити необхідну обстановку, яка сприяє засипанню".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не можна довго дивитись телевізор.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини