Головна Новини Здоров'я наше тіло Час, витрачений даремно: чому не можна довго дивитися телевізор
commentss НОВИНИ Всі новини

Час, витрачений даремно: чому не можна довго дивитися телевізор

Один з найбільш небажаних видів відпочинку

11 вересня 2020, 15:45 comments1449
Поділіться публікацією:

Експерти з Американської кардіологічної асоціації заявили, що тривалий перегляд телевізора, призводить до появи серйозних проблем зі здоров'ям. Про це пише видання zak.depo.

Час, витрачений даремно: чому не можна довго дивитися телевізор

Час, витрачений даремно: чому не можна довго дивитися телевізор. Фото: unsplash.

Такий висновок вчені зробили після того, як провели експеримент за участю близько 3,5 тисяч респондентів. Вони запросили взяти участь людей, у яких були захворювання серцево-судинної системи, а також постінсультні відхилення. Відомо, що проблеми зі здоров'ям у них почалися після того, як вони більше 4 годин на день проводили перед телевізором або екраном комп'ютера.

Дослідники попереджають суспільство про те, що перегляд телевізора не обходиться без вживання шкідливої їжі. Люди дивляться захоплюючий фільм або програму, не помічаючи, скільки їдять і що саме. Це зумовлює появу зайвих кілограмів і розвиток небезпечних захворювань. Щоб уникнути небажаних наслідків для організму, фахівці рекомендують їсти більше здорових продуктів і давати своєму тілу регулярні фізичні навантаження. А обмежити перегляд телевізора краще до однієї години в день, радять вчені. Тоді ризик розвитку різних захворювань значно знизиться.

"Наше дослідження показало, що час, витрачений на перегляд телевізора, пов'язаний з рядом негативних для здоров'я наслідків. Воно підтвердило, що люди, які дивляться телевізор більше двох годин, могли б відмовитися від частини цього часу на користь більш тривалої прогулянки або сну", — говорить доктор Хаміш Фостер.



Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не можна часто приймати душ: думка експерта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини