Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять звичок, які день за днем "вбивають" шлунок
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять звичок, які день за днем "вбивають" шлунок

Лікар-гастроентеролог Олександра Яковлєва розповіла, які щоденні звички здатні "вбити" шлунок

18 березня 2022, 00:35
Поділіться публікацією:

Постійний стрес і тривога негативно впливають на систему травлення, тому вона може дати збій. А сприяють цьому наші щоденні звички. Лікар-гастроентеролог Олександра Яковлєва розповіла, що шкодить здоров'ю шлунка.

П'ять звичок, які день за днем "вбивають" шлунок

Що вбиває шлунок (фото з відкритих джерел)

Зловживання алкоголем

Вживання спиртних напоїв серйозно "б'є" по печінці та всьому організму. А якщо пити алкоголь щодня, то це негативно вплине на всі органи, зокрема на шлунок.

Захоплення мінералкою

Гастроентеролог зазначила, що часте вживання мінеральної води з супермаркетів може призвести до різних порушень. Така вода сильно насичена вуглекислотою і потрапляючи в шлунок вона стимулює вироблення соляної кислоти, а це загрожує захворюванням травної системи. А лікувальні мінеральні води можна пити лише курсами після консультації із фахівцем.

Перебір із кавою

У розумних кількостях кава позитивно впливає на організм, але зловживати напоєм не можна, тому що у великій кількості вона порушує рівень кислотності шлункового соку і може призвести до порушення.

Їжа на бігу

Багато людей перекушують на бігу, не розуміючи, що це погано впливає на харчування. Фахівець зазначила, що механічна обробка їжі дуже важлива для нормального травлення, а "заковтування" їжі призведе до метеоризму та інших дискомфортних відчуттів у шлунку.

Звичка нервувати з будь-якого приводу

У цій ситуації є безліч приводів для стресу, але пам'ятайте, що це тригер загострення більшості захворювань. Особливо це погано відбивається на травленні. Намагайтеся контролювати потік інформації та розслаблятися.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як краще харчуватися за умов війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини