Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що їсти вранці для хорошої роботи кишківника
commentss НОВИНИ Всі новини

Що їсти вранці для хорошої роботи кишківника

Дієтолог і автор книги «Спортивне харчування» Емі Гудсон зазначила, що найкращим продуктом для кишківника є вівсянка

11 жовтня 2021, 11:35
Поділіться публікацією:

Кишківник — орган травної системи, який відповідає за багато функцій в організмі. І щоб він працював без збоїв, раціон необхідно збагачувати правильними продуктами. Дієтолог Емі Гудсон зазначила, що одним з найкращих продуктів для цього органу є вівсянка.

Що їсти вранці для хорошої роботи кишківника

Який продукт допомагає роботі кишківника (фото з відкритих джерел)

Спеціаліст рекомендує вранці вживати вівсяну кашу, тільки натуральну, а не "швидкого приготування". У складі продукту є багато клітковини, які діє як пробіотик, допомагаючи підтримувати нормальну мікрофлору кишківника. Вівсянку можна доповнити горіхами і ягодами, які багаті вітамінами та корисними речовинами.

Дослідники довели, що вівсяна каша також містить бета-глюкан, який володіє протизапальними властивостями й допомагає запобігати серйозним захворюванням, в тому числі й онкології. Ці речовини збільшують кількість корисних бактерій в кишківнику, поліпшуючи тим самим роботу імунної системи.

Дієтологи також говорять, що вівсянка, з'їдена на сніданок, допомагає знизити у крові рівень цукру, покращує стан шкіри й волосся, зменшує ризик серцево-судинних захворювань, а ще допомагає схуднути.

Нагадаємо, "дірявим" кишківником називають підвищену проникність стінок органу, при якій в кров проникають бактерії та частинки перевареної їжі. Лікар-дієтолог Лілія Воронкова на своїй сторінці в Instagram назвала продукти, які допомагають його "зцілити".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що порушити роботу кишківника можуть певні продукти. Дієтологи назвали, що краще виключити або обмежити у своєму раціоні.

Читайте також, в кишківнику людини виявили віруси, невідомі науці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Olga

17 грудня 2021, 11:32

Я тоже пропила Нутрилайт Амвеейвский, мне понравился эффект. Хочу пропивать теперь курсами, так как он реально улучшает самочувствие.

Катя

21 жовтня 2021, 13:56

Лучше всего принимать больше овощей и фруктов, кисломолочные продукты, я еще пропиваю пробиотик, у меня Nutrilite, с ним намного общее самочувствие даже лучше.


Новини